English Italian German

Nazovite nas: (020) 690 660

Dubrovacko-neretvanska, Metkovic 20350 Lokacija

Protetika (Ljuske, Krune, Mostovi) - Estetska stomatologija

Stomatološka protetika i implanto-protetika najveći zamah doživjele su primjenom novih tehnologija i materijala. Preciznost i brzina izrade su povećani, funkcija i estetika protetskih radova dovedena do savršenstva, biokompatibilnost materijala igra sve veću ulogu. Dental Centar Tonci surađuje sa više vodećih laboratorijia u Hrvatskoj i inozemstvu na području zubne protetike.

Krunice

Metal Keramička Krunica

Glavna karakteristika ove krunice je ekonomična cijena. Osnova krunice se radi od metala koja je upotpunosti prekrivena keramikom. Postoji velika vjerojatnost pojave „crnog ruba“ na gingivi (zubnom mesu) oko krunice zbog metala.

Titan Keramička Krunica

Antialergijski materijal koji je izuzetno čvrst i otporan. Koristi se kod pacijenata koji su alergični na metale. Manja vjerojatnost pojave „crnog ruba“ na gingivi (zubnom mesu) oko krunice.

Cirkon Keramička Krunica

Estetska krunica koja se odlikuje vrlo visokom čvrstoćom (poput metala) s estetskim karakteristikama Emax krunice. Koristimo je za premošćivanje, u stražnjem i prednjem segmentu čeljusti. Kod cirkon keramičkih krunica nikada se neće pojaviti „crni rub“ na gingivi (zubnom mesu) oko krunice.

E-Max Krunica

Emax krunice su potpuno keramičke krunice. Koriste se za visoko estetske rekonstrukcije zubi, kada je važno postići maksimalnu estetiku. Koristimo ih za zube koji se nalaze u prednjim dijelu čeljusti (od petice do petice). Ovo je najestetskija krunica trenutno u svijetu stomatologije. Kod Emax krunica nikada se neće pojaviti „crni rub“ na gingivi (zubnom mesu) oko krunice.

Mostovi

Mostove koristimo kada želimo nadoknaditi nedostatak jednog ili više zubi u nizu, nastaju spjanjem više krunica u jednu strukturu. To radimo tako da susjedni zub do praznine pripremimo za prihvat krunica (nosači), te između ta dva nosača stavljamo treći zub koji je u zraku te premošćuje prazninu u zubnom nizu.

Ljuskice

Su tanke keramičke fasete koje se lijepe na prednju stranu zubi kako bismo poboljšali estetski izgled zuba. One su debljine od 0.3mm do 0.5mm. Dijele ne na: no prep (gdje ne treba brusiti zube) i minimal prep ljuskice (gdje se mora brusiti zub do 0.5mm). Naš centar je jedan od rijetkih u Hrvatskoj koji radi no prep i minimal prep ljuskice.
Pacijentu daju savršeno prirodan izgled zubi vrlo je teško uočiti ljuskicu na zubu.

Pogledajte što su to ljuskice i kako se stavljaju:

(020) 690 660


... ili ispunite kontakt formu:

Ispunite formu: