English Italian German

Nazovite nas: (020) 690 660

Dubrovacko-neretvanska, Metkovic 20350 Lokacija

Ortodoncija

Ortodoncija je klinička specijalistička grana stomatologije koje se bavi rastom, razvojem i održavanjem dentofacijalnog kompleksa, te proučavanjem razvojnih poremećaja i svih čimbenika koji mogu uzrokovati malokluzije. Cilj ortodoncije nije isključivo estetika, kakvo je uvriježeno mišljenje, jer pravilno postavljeni zubi nisu samo lijepi nego su i važni za zdravlje čitavog žvačnog sustava, čeljusnog zgloba i mišića te okolnog zubnog tkiva.

Ortodoncija kod djece

Prvi posjet ortodontu bi trebao biti u dobi od 7 godina. U toj dobi se mogu ispraviti manje i predvidjeti buduće nepravilnosti. Tada se mogu primjenjivati mobilni aparati tzv. funkcionalne naprave i to isključivo kod djece koja još rastu. Ukoliko se dvoumite kako će Vaše dijete reagirati na posjet stomatologu najbolje je da se naručite za prvi pregled. Naš ležeran i pomalo neformalan pristup posebno je dobro prihvaćen kod najmlađih. Ukoliko se dvoumite kontaktirajte nas.

Ortodoncija kod odraslih

Prestankom rasta i razvoja koriste se uglavnom fiksne ortodontske naprave. Ne postoji dobna granica za terapiju fiksnim ortodontskim aparatom pa se i kod odraslih pacijenata jednako uspješno ravnaju nepravilni zubi kao i kod djece. Fiksni aparati, popularne bravice postoje u raznim varijantama. Odluka o vrsti bravica koje će se koristiti u terapiji ovisi o vrsti poremećaja, dobi pacijenta ali i o osobnim željama pacijenta. Ortodontske postupke u okviru našeg dentalnog studija izvode vrhunski stručnjaci, specijalisti ortodoncije, a naši su pacijenti izuzetno zadovoljni našim pristupom te postignutim rezultatima.

Pogledajte kratak video o postupku stavljanja "aparatića":

(020) 690 660


... ili ispunite kontakt formu:

Ispunite formu: