English Italian German

Nazovite nas: (020) 690 660

Dubrovacko-neretvanska, Metkovic 20350 Lokacija

Endodoncija (liječenje zuba)

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi terapijom patoloških procesa u zubnoj pulpi, koja zubu daje vitalnost opskrbljujući ga osjetnim živcima i krvnim žilama. Kod upaljenog zubnog živca, zub se da konzervirati tako što se upaljeno meko tkivo u živčanoj šupljini izvadi specijalnim ručnim ili strojevnim instrumentima, živčani kanali očiste i dezinficiraju koliko je moguće i ispune.

Strojna endodoncija

Strojna je endodoncija način čišćenja i širenja korijenskih kanala u kojem se osim ručnih instrumenata koriste strojni instrumenti za obradu kanala. Postoji niz tehnika strojne endodoncije, a svaki proizvođač propisuje vlastiti protokol liječenja. Cilj je proširiti korijenski kanal, ukloniti ostatke pulpe i bakterijama inficirani dio dentinskog zida korijenskog kanala. Strojnim je instrumentima obrada korijenskih kanala brža, efikasnija i temeljitija od ručne obrade, a time i puno ugodnija za pacijenta.

Deep bleaching

Razvojem sistema i postupaka za izbjeljivanje zubi, te željom za što boljim rezultatom. Došli smo do kombinacija izbjeljivanja zubi u ordinaciji te izbjeljivanja zubi u kući. Ovakvim procesom izbjeljivanja, postiže se maksimalan rezultat koji profesionalno izbjeljivanje zubi može dati, uz značajno smanjenje neželjenih nuspojava.

Izbjeljivanje avitalnog zuba

Često se vidi da zubi na kojima je proveden endodontski zahvat (punjenje korjenskih kanala), budu bitno tamniji od ostalih zubi. Za takve zube koristi se proces izbjeljivanja poznat pod nazivom "walking bleaching", kada su unutar krune zube stavlja depo preparat koji otpušta aktivni kisik nekoliko dana.

(020) 690 660


... ili ispunite kontakt formu:

Ispunite formu: