English Italian German

Nazovite nas: (020) 690 660

Dubrovacko-neretvanska, Metkovic 20350 Lokacija

Dijagnostika i Preventiva

Vašim dolaskom u Dental centar Tonći Radovanović naše stručno osoblje će vam posvetiti punu pozornost i pružiti Vam sve informacije koje zatrebate. Dobit ćete potpuni, detaljni pregled zuba i cijele usne šupljine, kompletnu dijagnozu te plan za rješavanje poteškoća, ukoliko postoje naravno... ;)
Uvijek se vodimo za poznatom poslovicom: "Bolje spriječiti nego liječiti !"

Ortopan snimak

Ortopan je snimka koja obuhvaća sve zube, gornju i donju čeljust, čeljusni zglob, a djelomično i strukture smještene iznad usta (nosnu šupljinu, maksilarne sinuse). Koristi se kada je potrebno dobiti uvid u sve zube i okolne koštane strukture. Često se izrađuje kao orijentacijska snimka pri prvom pregledu jer istodobno prikazuje sve zube i okolne strukture. Koristi se i u svim slučajevima kada je važnije dobiti pregled svih zubi nego precizni prikaz detalja pojedinog zuba. U slučaju da je potreban detaljniji uvid u stanje pojedinog zuba, bolje je snimiti retroalveolarnu snimku ili snimku s ugrizom u traku. Osim kao orijentacijska snimka, ortopantomogram se koristi u planiranju protetske terapije, u ortodonciji te oralnoj kirurgiji kod planiranja postavljanja implantata ili vađenja neizniklih zubi.

RVG snimak

RVG je digitalni senzor koji liječniku stomatologu omogućava napraviti intraoralni radiograf (sliku) bez filma. Senzor zamjenjuje konvencionalni dentalni film, a moguće je napraviti periapičku, oklusalnu i sliku zagriza. Slike se prikazuju na monitoru, a svojom veličinom i jasnoćom omogućuju točno postavljanje dijagnoze, što klasičnim RTG uređajem nije moguće.

Čišćenje kamenca

Odstranjivanje zubnog kamenca ultrazvučnim aparatom u stomatološkoj ordinaciji je najučinkovitiji i bezbolan postupak. Još uvijek se u velikoj mjeri koriste sonični uređaji, dok se tzv. ručno odstranjivanje više ne prakticira. Ukoliko pacijent ima razvijenu parodontozu, stomatolog će morati izvesti struganje i poliranje korijena zuba (kiretaža) ultrazvučnim aparatom

Pjeskarenje

Pomoću specijaliziranog instrumenta, sitnim zrncima pijeska u kombinaciji s kontroliranim mlazom vode, izuzetno efikasno odstranjuju se obojene naslage na zubima. Pjeskarenjem se odstranjuju zubni plak, mekane naslage i pigmentacije, postupak je bezbolan, a kako je prahu dodan korigens okusa, klijentu i ugodan. Osobama koje piju puno kave, čaja, voćnih sokova, puše ili su sklone kromatogenim bakterijama (bakterije koje sprječavaju nastanak karijesa, ali boje zube u sivkastozelenu boju) ovom metodom vraćamo sjaj zubima. Tretirani zubi manje su skloni nakupljanju naslaga plaka i kamenca, visoko su ispolirani i sjajni.

Skyce (Zubni ukrasi)

Zubni nakit je vrlo popularan, osobito kod mlađe populacije, čime osmijeh dobiva poseban ukras. Postavlja se na zube bezbolno, brzo i jednostavno! Lijepi se posebnim materijalom čime se zub ne oštećuje tj. nema potrebe za brušenjem. Zubni nakit se postavlja na prednju, vidljivu plohu gornjih zuba.

(020) 690 660


... ili ispunite kontakt formu:

Ispunite formu: